ПРАВИЛА МУДРИХ ЖІНОК

Вам від 25 до 35 років? Ось чим вам допоможе косметолог

Тридцять років – час експериментів.
Над власною зовнішністю і чоловічими долями
 

 Вік від 25 до 35 років у жінки час самоствердження. Експерименти тривають. Але з'являються і нові естетичні проблеми, демонструвати які оточуючим не дуже хочеться.

У цей період кожна людина остаточно затверджується в своєму світовідчутті, усвідомлює свій особистий статус і зовнішність грає роль маркера успішності.

Видимі естетичні недоліки сприймаються оточуючими як підтвердження слабкості. У суспільній свідомості вже закріпився стереотип успіху, як здатності вирішувати свої проблеми, в тому числі і естетичні.

Самолікування не приносить результату, і наводить оточуючих на думку, що ви недостатньо шанобливо до себе ставитеся.

Основні косметологічні проблеми в віці 25-35 років:

Сухість шкіри (невід'ємна ознака офісного перебування), зумовлюється зменшенням виділення сального секрету, звідси втрата вологи, лущення.

У кабінеті косметолога проблема вирішується за допомогою косметичних масок, методів фізіотерапії, мезотерапії.

Випадання волосся – викликане стресовими ситуаціями, втомою волосся від частих фарбувань і хімічних завивок.

Лікування волосся – професійна методика, застосована в косметологічних кабінетах і центрах СПА. До неї входять: лікувальні маски, пілінги, методи фізіотерапії та мезотерапія.

Мімічні зморшки. Принеглибоких «гусячих лапках» навколо очей – допоможе алмазна мікродермабразія і безін'єкційнамезотерапія.

Целюліт, локальні жирові відкладення. Проблема вирішується за допомогою спеціально підібраного комплексу апаратних процедур: ролико-вакуумногомасажу, мікрострумової терапії;мезотерапії, обгортань.

Велика спокуса спробувати всі дієти, які існують в світі. Однак розпочинати дієту рекомендовано тільки після консультації з лікарем-дієтологом і при постійній участі косметолога, який своєчасно помітить і усуне такі супутні дієті ознаки як сухість шкіри, обвислість, ламкість волосся і нігтів.

До тридцяти років жінці потрібен постійний косметичний догляд, і вибір правильної косметичної лінії, а також програм, що неможливо зробити без професійної поради лікаря-косметолога.

Приблизно з 23-25 років в нашій шкірі сповільнюються процеси відновлення і прискорюються – руйнування. Шкіра починає старіти, втрачати колишню свіжість і пружність. Для того, щоб зупинити процес старіння, потрібно використовувати вітаміни, робити зволоження, боротися з першими зморшками. Для початку можна сходити в салон краси до професійного косметолога і проконсультуватися.

Вік 25-35 років сприймають як умовну точку відліку, коли запускаються механізми старіння. Правда, поки рано турбуватися про порушення білкової структури і уповільнення обмінних процесів в тканинах: колагенові і еластинових волокна ще досить гнучкі і забезпечують хороший тургор шкіри. Ваше основне завдання – запобігти передчасній появі зморшок і подбати про колір обличчя.

Головне, пам'ятайте про те, що в цьому віці внутрішніх резервів організму ще досить, щоб утримувати рівновагу обмінних процесів, тому не поспішайте використовувати косметику anti - aqe.

ПРОЦЕДУРИ У КОСМЕТОЛОГА В САЛОНІ КРАСИ

Наведена в статті таблиця розподіляє косметологічні процедури в салонах краси у віці від 25 до 35 років в залежності від типу шкіри.

Після 25 років шкіра починає поступово втрачати вологу. В основному це відбувається внаслідок руйнування ліпідного прошарку рогового шару. Ліпідний прошарок рогового шару утворений головним чином церамідами – полярними ліпідами, які здатні утворювати багатошарові структури.

Руйнування ліпідного прошарку може бути викликане дією косметичних засобів, що містять ПАР (поверхнево-активні речовини) і розчинники (наприклад, лосьйони для глибокого очищення шкіри, засоби проти акне, пральні порошки і т. д.), УФ-випромінюванням, а також недоліком незамінних жирних кислот (лінолевої і гамма-ліноленової). Зниження швидкості синтезу ліпідів рогового шару відбувається при загальному пригніченні життєдіяльності клітин епідермісу.

Як визначити, чи порушено у Вас водно-ліпідний бар'єр?

Дайте відповідь на наступні питання:

  • Чи турбує Вас відчуття сухості, стягнутої шкіри?
  • Чи буває у Вас лущення шкіри?
  • Чи часто у вас бувають заїди на губах?
  • Чи буває після вмивання відчуття сухості, стягнутості?
  • Ваша шкіра схильна до подразнення?
  • Чи буває почервоніння шкіри після вмивання або нанесення косметичних засобів?
  • Буває відчуття свербіння після вмивання або нанесення косметичних засобів?
  • Чи часто ви стикаєтеся з непереносимістю кремів та інших косметичних засобів?
  • Чи буває що при нанесенні парфумів або в тісному вагоні метро з'являється відчуття свербіння і (або) відчуття сухості, стягнутості і (або) поява червоних плям на шкірі?

 

Якщо хоча б на одне питання ви можете відповісти «Так», це означає що у вас порушений водно-ліпідний бар'єр.

Нормальний водний баланс дуже важливий для зовнішнього вигляду шкіри. При гіпергідратації шкіра зморщується і набухає, а при дегідратації – зморщується і покривається зморшками.

Вода утворюється в шкірі за рахунок ряду біохімічних реакцій, а також проникає в епідерміс з судин дерми і захоплюється з повітря особливими гігроскопічними молекулами, які розташовані в роговому шарі (так званий натуральний зволожуючий фактор, або NMF). Втрати води відбуваються за рахунок випаровування її через роговий шар.

Для захисту ліпідного бар'єру шкіри слід уникати агресивних миючих засобів, очищувальних лосьйонів для підлітків, надмірного УФ-опромінення, багатокомпонентних косметичних засобів. Взагалі після 25 років треба намагатися скоротити асортимент косметичних засобів, що одночасно наносяться на шкіру.

Вибираючи косметику, слід віддати перевагу кремам з більш коротким списком інгредієнтів. При сухій шкірі найкращим вибором будуть 100% натуральні олії, отримані холодноговіджиму без застосування розчинників. Знизити руйнівну дію УФ на шкіру допоможуть антиоксиданти – вітамін Е, біофлавоноїди.

Якщо ліпідний бар'єр пошкоджений, його треба відновити. Для цього застосовують олії, що містять незамінні жирні кислоти – олію бурачника, енотери, чорної смородини. А також олії регенеруючої дії – олії авокадо, зародків пшениці, кеш’ю, кунжутна, макадамії, рисових висівок, насіння винограду, будяка молочного, шипшини.

Ключові інгредієнти: олії чорної смородини, бурачника, енотери, авокадо, зародків пшениці, макадамії, кеш’ю, насіння винограду, кунжутна, шипшини.

Незважаючи на те, що шкіра ще молода, після 25 їй вже потрібен ретельний догляд. І цим не можна нехтувати тим, хто хоче виглядати молодо і за 30. Індустрія краси широко розвинена, і для підтримки молодості випускаються спеціальні креми для обличчя 25+ та супутні засоби догляду. Для того, щоб правильно підібрати косметичну лінію, краще проконсультуватися у професійного косметолога.

Як антиоксидантні добавки, в косметиці для профілактики старіння використовуються вітамін Е, вітамін С, каротиноїди, а також рослинні екстракти - природні антиоксидантні суміші, що містять поліфеноли (біофлавоноїди).

Ключові інгредієнти: вітамін Е, вітамін С, каротиноїди, рослинні поліфеноли (біофлавоноїди), АНА.

У кремах для обличчя 25+ переважають комплекси, спрямовані на гальмування руйнування м'яких тканин і згладжування дрібних зморшок.

1

Вітамін А – необхідний для будівництва молодих клітин, прискорює злущування відмерлих рогових клітин, роблячи шкіру більш гладкою, еластичною, особливо корисний для втомленої шкіри.

2

Вітамін Е – потужний антиоксидант, уповільнює процес старіння, прискорює регенерацію клітин.

3

Вітамін С – необхідний мешканкам мегаполісів, покращує обмінні процеси в клітинах шкіри, допомагає краще боротися з несприятливими факторами навколишнього середовища, бере участь в синтезі колагену, у вуглеводному обміні, регенерації тканин, покращує ліпідний обмін, виводить токсини, гальмує утворення канцерогенів. Нестача вітаміну С призводить до передчасного старіння шкіри.

4

Вітамін Р (флавоноїди) – нейтралізують вільні радикали і допомагають шкірі виробляти власні антиоксиданти.

5

Фруктові кислоти роблять шкіру більш гладкою і свіжою, очищаючи і підтягуючи її.

 



Картографические данные
Картографические данные © 2018 Google
Картографические данныеКартографические данные © 2018 Google
Картографические данные © 2018 Google