ПРАВИЛА МУДРИХ ЖІНОК

Вам від 35 до 45 років? Ось чим вам допоможе косметолог

До сорока років у тебе повинен бути свій косметолог, перукар, кравець.
Тоді можна обійтися без власного психолога.


 Вік від 35 до 45 років – торжество стилю. Час, коли людина вже склалася як особистість, досягнула певних висот, навчилася керувати своєю долею і своїм організмом.

На злеті важливо звернути увагу на два аспекти: 

  1. Зберегти власну індивідуальність, не піддаючись модним віянням (або тенденціям).
  2. Зберегти молодість, як доказ того, що ви керуєте часом, а не він вами.

Основні косметологічні проблеми в віці 35-45 років:

  • Зморшки. Самолікування не допомагає, навпаки, ще більше травмує мляві ділянки шкіри. У косметологічному кабінеті лікар підбере вам необхідні процедури з апаратних методик, і програму догляду на професійній косметологічної лінії.
  • Сухість, зневоднення шкіри. Зволожуючі креми з універсаму знімають проблему на кілька годин. Професійна косметологія пропонує біоревіталізацію, насичення шкіри і підшкірно-жирової клітковини гіалуроновою кислотою, яка утримує вологу.
  • Формування (виникнення) птозу повік. «Підніміть мені повіки» спрацьовує тільки за допомогою апаратної косметології, яка пропонує чимало нових методик, наприклад - мікрострумова терапія.
  • В'ялість шкіри тіла. Класичні обгортання, RF ліфтинг, масаж, мікрострумова терапія, вакуумні методики масажу, фотоомолодження. В репертуарі косметолога чимало сучасних методик, важливо лишень поєднувати їх з правильним харчуванням і здоровими фізичними навантаженнями.

 

Між 35 і 45 роками шкіра ще може залишатися гладкою і рівною, але, на жаль, її глибокі структури вже зазнали змін: поступово знижується концентрація стероїдних гормонів, що зменшує швидкість ділення клітин епідермісу. Тому зріла шкіра потребує не просто зволоження і живлення, вона потребує впливу на найглибші шари – власну дерму. Час починати користуватися антивіковими засобами.


 

Ближче до 40 років овал обличчя втрачає свої чіткі контури. Як стверджують фахівці, це відбувається у 90% жінок. Тому особливу увагу необхідно приділити спеціальним процедурам, що зміцнюють глибокі м'язи обличчя, а також засобам, які підтягують шкіру.

ПРОЦЕДУРИ У КОСМЕТОЛОГА В САЛОНІ КРАСИ

Наведена в статті таблиця розподіляє косметологічні процедури в салонах краси у віці від 35 до 45 років в залежності від типу шкіри.


 

Догляд за шкірою після 30 років включає базові процедури, загальні для будь-якого віку, - очищення, зволоження, нанесення захисних кремів.

Крім цього, особливого значення набуває програма боротьби зі старінням, яка включає в себе як профілактичні, так і терапевтичні заходи.

Гормони молодості

У жінок шкіра є мішенню для статевих гормонів протягом усього життя. На клітинах шкіри виявлені рецептори для естрадіолу, в ній активно протікає метаболізм статевих гомоном. Під контролем естрогенів знаходяться сальні залози і волосяні фолікули, клітини епідермісу і фібробласти.

Починаючи з 35 років поступово знижується продукція естрогенів, прогестерону і дегідроепіандростерона. Це призводить до стоншення та сухості шкіри, зниження мітотичної активності базального шару епідермісу, зниження синтезу колагену та еластину.

 Вчені вважають, що стан старіючої шкіри можна поліпшити нашкірним застосуванням естрогенів. Проте, жінки досить обережні щодо гормональних кремів. Альтернативою синтетичним гормонам є фітоестрогени, які синтезуються в тканинах рослин. До фітоестрогенів належать стерини, флавони, флавонони, ізофлавони, куместани, лігнано і халкони. Крім естрогеноподібної дії, фітоестрогени виявляють антиоксидантну активність.

Фітоестрогенами багаті соя, червона конюшина, виноград, люцерна, гранат, дикий ямс, карликова пальма, хміль і деякі інші. Жиророзчинні фітоестрогени (фітостерини) містяться в оліях: соєвій, арахісовій, кукурудзяній, кунжутній, оливковій, пальмовій, авокадо, зародків пшениці.

Антиоксидантний захист

Антиоксиданти – це речовини, здатні боротися з негативною дією вільних радикалів. Для клітин шкіри найбільшу небезпеку становить ланцюгове перекисне окислення поліненасичених жирних кислот, які містяться в мембранах клітин і в ліпідних шарах епідермісу. У цих реакціях утворюється велика кількість токсичних гідроперекисів ліпідів і інших агресивних молекул.

В процесі старіння організму антиоксидантна система перестає справлятися з потоком вільних радикалів. На цьому етапі необхідно введення антиоксидантів ззовні. Антиоксиданти в косметиці грають ще одну важливу роль – вони запобігають окисленню олій, що входять до складу косметичних засобів.

 В даний час вчені активно цікавляться біологічною дією природних «антиоксидантних коктейлів». Наприклад, могутню антиоксидантну дію мають екстракт кори морської сосни і насіння винограду (Пікногенол), екстракт гінкгобілоба, карликової пальми, сої, зеленого чаю, ефірна олія розмарину і ін.

Зволоження шкіри

З віком шкіра стає особливо чутлива до факторів, що викликають руйнування ліпідного прошарку рогового шару. При цьому спостерігається сповільнене відновлення ліпідного бар'єру шкіри після пошкодження. В епідермісі відбувається зниження швидкості синтезу головних ліпідів рогового шару – церамідів, тому їх кількість в роговому шарі зменшується.

Ослаблення ліпідного бар'єру призводить до посилення випаровування води через роговий шар. Одночасно настає поступове зневоднення дерми, через поступове руйнування речовин, що зберігають вологу (мукополісахаридів, колагену), а також внаслідок зниження інтенсивності кровотоку в судинах дерми. Все це призводить до зменшення кількості води, що надходить в шкіру.

 Зневоднення – основна проблема старіючої шкіри. Для зволоження шкіри використовуються цераміди, збагачені незамінними жирними кислотами і вітаміном Е, гіалуронова кислота, яка утворює на поверхні шкіри щось на зразок водної мантії, а також речовини, які посилюють синтез ліпідів в епідермісі - фітоестрогени, альфа-гідроксикислоти (АНА).

Особливу увагу треба приділити захисту ліпідного бар'єру шкіри від пошкодження. Рекомендується використовувати косметику для чутливої шкіри, яка не містить агресивних ПАР (поверхнево-активні речовини), а також косметику з антиоксидантами, які дозволять захистити ліпідні структури шкіри від перекісного окислення.

Імуностимуляція

Шкіра людини знаходиться у важких умовах. Вона, як самотнє дерево на кручі, відкрита всім вітрам. Пил і бруд, шкідливі хімікати і УФ-випромінювання, мороз і спека - все це щодня діє на шкіру, залишаючи свої сліди у вигляді дрібних пошкоджень. Ці ушкодження шкіра повинна заліковувати.

Роль бригади «швидкої допомоги», яка першою впадає ремонтувати пошкоджений епідерміс, виконують шкірні макрофаги – клітини Лагерганса. Зазвичай вони справляються зі своєю роботою досить успішно. Однак багато хто з тих факторів, які негативно впливають на шкіру, одночасно пригнічують і клітини Лангерганса.

Для того щоб відновити їх працездатність, необхідна додаткова стимуляція. Вчені давно помітили, що макрофаги активуються у відповідь на бактерії, які проникають в тканини організму. При цьому макрофаги реагують не на бактерії цілком, а на полісахариди мікробної стінки.

Так виникла ідея використовувати природні полісахариди для стимуляції макрофагів. Не всі полісахариди здатні стимулювати макрофаги. Цими властивостями володіють полісахариди клітинної стінки дріжджів (1,3-бета-глюкан), полісахариди Aloevera (ацеманнан), а також ехінакозід, виділені з рослини ехінацеї пурпурової.

Ці полісахариди мають ранозагоювальні, регенеруючі та протизапальні властивості, відновлюють природні захисні сили шкіри, підвищують її опір стресовим факторам. Ряд продуктів, що виробляються активованими макрофагами, стимулюють вироблення колагену клітинами дерми, і тим самим сприяють розгладженню дрібних зморшок.

Імуностимулююча косметика, що містить очищений екстракт клітинної стінки дріжджів, сік ехінацеї пурпурової чи гель Aloevera, здатна реально поліпшити стан шкіри і продовжити її молодість.



Картографические данные
Картографические данные © 2018 Google
Картографические данныеКартографические данные © 2018 Google
Картографические данные © 2018 Google